OSW Wheel issues in PCARS 2
1 1

4 posts in this topic

Hi all,

I have no FFB at all with my OSW wheel in PC2.  Looking for troubleshooting ideas or suggestions.

RIG:  Simracingbay 20nm Simcube wheel,  Windows 10, i7-6700, 16gb ram, GTX 1080,  Fanatec v3 pedals,  Fanatec shifter, Fanatec handbrake, Fanatec F1 rim and BMW GT rim

Researching the web and forums and no help as of yet.  My wheel works great in RF2, AC, Raceroom.  I have tried all the flavours including custom with no luck so far.

 

Any help would be appreciated

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello.  Setup wheel as Legacy Wheel (not Custom).  This is how to get FFB working.  Note you'll want the menu centre spring down around 0.10 or so.

My settings currently (based loosely on that from Gamer Muscle)...

MMOS:

Rotation : 900 Degrees
Overall Filter : 8
Min/Max Force : 0 - 100
No Effect Filter (0/0/0)
User Effect Dampener 10% / 25% Saturation

In-Game FFB:

Type : Raw
Gain : 100 (never change)
Volume : ~60 (can adjust on fly car to car)
Tone : 50 (personally happy with this 50/50 mix, but some may like this adjusted one way or another)
FX : 25 (some may like more, some may like less/none)

Hope that helps.

Edited by DjFIL

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, DjFIL said:

Hello.  Setup wheel as Legacy Wheel (not Custom).  This is how to get FFB working.  Note you'll want the menu centre spring down around 0.10 or so.

My settings currently (based loosely on that from Gamer Muscle)...

MMOS:

Rotation : 900 Degrees
Overall Filter : 8
Min/Max Force : 0 - 100
No Effect Filter (0/0/0)
User Effect Dampener 10% / 25% Saturation

In-Game FFB:

Type : Raw
Gain : 100 (never change)
Volume : ~60 (can adjust on fly car to car)
Tone : 50 (personally happy with this 50/50 mix, but some may like this adjusted one way or another)
FX : 25 (some may like more, some may like less/none)

Hope that helps.

Thanks for your reply.  I did finally get the custom wheel option to work.  I had to unplug all usb devices except the wheel and keyboard/mouse.  I uninstalled all devices and rebooted.  After all that I got the game to recognize the wheel and went into a race.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
1 1